Νοέμβρης 2013 – Αλληλεγγύη


Νοέμβρης 2013

Το κράτος προσπαθεί να μας αφηγηθεί την “πετυχημένη ιστορία” του, την ώρα που ετοιμάζει τα επόμενα μνημόνια. Σε αυτήν του την προσπάθεια μαζί με τα media αγωνιά να μας πείσει στήνοντας σκευωρίες ότι οι αναρχικοί είναι κίνδυνος για όλους και όχι για την εξουσία τους που καταρρέει μέρα με την μέρα.

Ο Θ. Σίψας προσαγάγετε στις 29/4/2011 μαζί με άλλους τρεις συντρόφους ως ύποπτοι για την υπόθεση του εμπρησμού της Μαρφιν, αφήνονται ελεύθεροι καθώς δεν προκύπτει τίποτα εις βάρος τους. Στις 5/5/2013 και χωρίς να έχει προκύψει κανένα στοιχείο αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την υπόθεση αυτη στον Θ. Σίψα και ορίζεται δίκη στις 9/12/2013.

Στις 18/8/2012 συλλαμβάνεται κινηματογραφικά στην Αθήνα ο Τ. Θεοφίλου. Η (αντι)τρομοκρατική με βάση τηλεφώνημα αγνώστου (το οποίο όχι μόνο δεν καταγράφει, όπως ισχυρίζεται, αλλά και δεν μπορεί να εντοπίσει γιατί δεν έχει αναγνώριση κλήσεων) τον συνδέει με την ληστεία της Πάρου στις 10/8/2012. Κατηγορείται επίσης για συμμετοχή στον ΣΠΦ, λόγω φιλικών σχέσεων με άλλο κατηγορούμενο (που δεν έχει καταδικαστεί) για συμμέτοχη στην ίδια οργάνωση. Η δίκη του Τ. Θεοφίλου ξεκινάει στις 11/11/2013 συνεχίζεται στις 25/11/2013 όπου οι μάρτυρες κατηγορίας πέφτουν συνεχώς σε γελοίες αντιφάσεις και διακόπτεται εκ νέου για να συνεχιστεί στις 3/12/2013 όπου με μανία οι δικαστές θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την ενοχή του Τ.Θ, καθώς κανείς από τους μάρτυρες δεν τον αναγνωρίζει. Η δίκη διακόπτεται, μετά και από σύλληψη δημοσιογράφου μέσα από την αίθουσα, για να συνεχιστεί στις 6/12/2013.

Η συνεργασία των “από πάνω” είναι άψογη όταν πρόκειται για τους εχθρούς τους. Οι Ahmet Yüksel, Erdğan Çakır, Hasan Biber και Mehmet Yayla, που καταδικάστηκαν στους τόπους που διέμεναν για την αγωνιστική τους δράση, συλλαμβάνονται στις 30/7/2013 στην Αθήνα και κινδυνεύουν να εκδοθούνοι δύο πρώτοι σε Γερμανία. Γαλλία αντίστοιχαενώ οι άλλοι δύο στην Τουρκία. Κάνοντας αγώνα με απεργίες πείνας καταφέρνουν να μην εκδοθεί ο Ηassan Biber στην Τουρκία όπωςείχε αποφασίσει αρχικά το δικαστήριο.

Απέναντι σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους απαντάνε με διώξεις, βία, καταστολή. Η Β.Α. Χαλκιδικής το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης 27 κατοίκων, βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού, εισβολές σε σπίτια και παρακολουθήσεις τηλεφώνων είναι κάποιες από τις ενέργειες της μαφίας του κράτους, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της ELDORADO GOLD και του Μπόμπολα.

Οι εξουσιαστές αντιλαμβανόμενοι πως εμφανίζεται η διέξοδος της αυτονομίας και της αυτοοργάνωσης στους “από κάτω”, μακριά από ιεραρχίες και αναθέσεις, επιστρατεύουν όλα τα μέσα που διαθέτουν (δικαστές, μπάτσους, φασίστες) για να τρομοκρατήσουν τους υπηκόους τους. Στόχος τους οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι. Καταλήψεις εκκενώνονται, στέκια χτυπιούνται από κράτος και παρακράτος. Ξημερώματα 18/11/2013 τοποθετείτεαι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής εμβέλειας έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο adelante στην Κομοτηνή. Όπου αδυνατεί να επιχειρήσει το κράτος, δρα το παρακράτος με το νεοναζιστικό προσωπείο του. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι όλοι εμείς που γευόμαστε την αυτοοργάνωση μέσα σε αυτούς τους ελευθερωμένους χώρους, το μόνο που “φοβόμαστε” είναι να γυρίσουμε σπίτια μας, στην άχρωμη πραγματικότητα της κυριαρχίας. Οι επιθέσεις τους μονό αυτό δεν καταφέρνουν.

Στις 5/12/2009 μια μέρα πριν την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπάτσοι εισβάλουν στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο πραγματοποιώντας 22 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται με κακουργήματα για άδειες φιάλες μπύρας και για το πετρέλαιο της σόμπας του χώρου. Τους επιβάλλονται εξοντωτικά υψηλές χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικοί όροι. Την ίδια ώρα αλληλέγγυοι καταλαμβάνουν το δημαρχείο στο Κερατσίνι και το μετατρέπουν σε κέντρο αντιπληροφόρησης. Το κράτος εισβάλει και συλλαμβάνει 42 άτομα που παραπέμπονται σε δίκη που θα γίνει στις 12/3/2014 μετά από αναβολή που πήρε στις 28/11/2013.

Ο Σ. Στρατούλης κρατούμενος επί 22 χρόνια στις φυλακές Λάρισας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11/11/2013 καταγγέλλοντας την εκδικητική μεταχείριση του από τις αρχές. Η πολιτική του δράση μέσα από τα τείχη της δημοκρατίας τους, ενόχλησε το κράτος που του στερεί τις εξόδους του, που έπαιρνε κανονικά επί 2 χρόνια, φορτώνοντας του ανυπόστατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λόγω της επικοινωνίας του με συντρόφους και αλληλέγγυους στον αγώνα των φυλακισμένων. Ήδη ο Ράμι Συριανός και ο Εργιόν Μουσταφά έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ως αλληλέγγυοι στον αγώνα του Σ. Στρατούλη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον Θ. Σίψα, στον Τ. Θεοφίλου, στον Σ. Στρατούλη, στους Τούρκους αγωνιστές Ahmet Yüksel, Erdğan Çakır, Hasan Biber και Mehmet Yayla, στους 42 συντρόφους του δημαρχείου Κερατσινίου, στους συντρόφους από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο adelante στην Κομοτηνή, στους κατοίκους της Β.Α Χαλκιδικής καθώς και σε κάθε άνθρωπο που παλεύει για την κοινωνική απελευθέρωση και την συλλογική αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας.

Αναρχική Ομάδα Baruti