Για τα γεγονότα της 20ης Ιουνίου στην Ν. Φιλαδέλφεια και την κατάληψη Στρούγκα


 

Την παρασκευή 20 Ιουνίου η συνέλευση του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί συγκέντρωση (αναβάλλοντας την μια ημέρα λόγω της αντί-συγκέντρωσης που ανακοινώθηκε από οπαδούς της Α.Ε.Κ.) σε κεντρικό σημείο της πόλης για ανοιχτή συζήτηση με θέμα το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής . Οι “υπάλληλοι” του Μελισσανίδη αναβάλουν επίσης για την ίδια ημέρα την αντί-συγκέντρωση.

Από την πρώτη στιγμή επιτίθενται στην προ-συγκέντρωση με πέτρες, μπουκάλια και μάρμαρα φυσικά με την ανοχή των ένστολων υπαλλήλων του κράτους. Κυνηγάνε κόσμο στα στενά και τραμπουκίζουν ακόμα και τους κατοίκους που ανοίγουν τα σπίτια τους για να φυγαδέψουν τους κυνηγημένους.

Την ίδια στιγμή μια άλλη ομάδα ξηλώνει το ρολό της κατάληψης Στρούγκα, εισβάλει και βανδαλίζει το χώρο. Μετά την αποχώρηση των τραμπούκων, κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνετε στην κατάληψη Στρούγκα και τότε ακολούθησε το δεύτερο δολοφονικό πογκρόμ με πέτρες, μπουκάλια, τούβλα και μάρμαρα. Οι παρευρισκό-μενοι αντιστέκονται και αποτρέπουν την μαφία του Μελισσανίδη να εισβάλει στο χώρο και να βάλει φωτιά (όπως προσπάθησε να κάνει). Ανοιγμένα κεφάλια και πάνω από δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός

Κράτος και αφεντικά σχεδιάζουν, με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής ,την τσιμεντοποίηση ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου παρά την αντίθεση των κατοίκων.

Για άλλη μια φορά οι “από πάνω” επιχειρούν να εμπορευματοποιήσουν κάθε σπιθαμή γης και αέρα στο βωμό του μόνου πράγματος που τους ενδιαφέρει: του κέρδους

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας καθώς και στην κατάληψη Στρούγκα.

Να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά, όποιο προσωπείο και αν φοράει.

Αναρχική ομάδα μπαρούτι