ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Στις 19 Ιουνίου η ακραία βίαιη δράση του κράτους του Μεξικού με σαφή στόχο να καταλάβει το κίνημα των δασκάλων, το οποίο έχει ιστορικά παίξει σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό κίνημα της Οαχάκα, είχε ως συνέπεια  12 νεκρούς μέχρι στιγμής, δεκάδες τραυματίες,  τουλάχιστον 75 πολιτικούς  κρατούμενους και δεκάδες που έχουν εξαφανιστεί.
Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών για να σπάσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού ο οποίος είχε τεθεί σε ισχύ από τις 12 Ιουνίου και ήταν επιτυχής στην αποτροπή εισόδου εκατοντάδων ομοσπονδιακών αστυνομικών στην πόλη της Οαχάκα.
Η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική μεταρρύθμιση που ονομάζουν “εκπαιδευτική”, είναι η παιδεία της υπακοής, της δουλικότητας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαϊκούς αγώνες που αυτή την στιγμή εντείνονται.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην CTNE (Εθνικό Συντονιστικό Εργαζομένων στην Εκπαίδευση) που αντιστέκεται και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, στους ιθαγενικούς λαούς και σε κάθε έναν που αντιστέκεται ενάντια στη βαρβαρότητα του κέρδους και κάθε κρατικής μηχανής.

Η ελευθερία δεν έχει σύνορα, όπως και η αλληλεγγύη μας. Είμαστε όλοι αδέρφια σε αυτόν τον αγώνα των από κάτω, είμαστε όλοι ΜΑΖΙ σε αυτόν τον αγώνα όπου και αν γίνεται, για μια ζωή αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

Τα κράτη δολοφονούν, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Η εξέγερση είναι πολιτισμός – ο πολιτισμός είναι εξέγερση.

Αναρχική Ομάδα Μπαρούτι