για τα γεγονότα σε Γιάννενα και Ωραιόκαστρο


Αν είναι να μιλήσουμε για φασισμό τότε ας μιλήσουμε για εξουσία και εκμετάλλευση. Αν είναι να μιλήσουμε για αντί-φασισμό, ας μιλήσουμε για συν-διαμόρφωση και ισότιμη συμμετοχή.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, είτε αυτή είναι οργανωμένη είτε όχι. Ο εθνικισμός, η πατριαρχία, η ομοφοβία, ο σεξισμός και κάθε μορφή επιβολής αποτυπώνονται λίγο η πολύ σε όλους μας. Εμείς συλλογικά και ατομικά δουλεύουμε προς την εξάλειψη αυτών, ανοίγοντας δρόμο στην ελευθερία μας. Ελευθερία να είμαστε εμείς, χωρίς να επιβαλλόμαστε στο διαφορετικό, ελευθερία όμως να τσακίσουμε ότι επιβάλλεται και θεωρεί ότι είναι αυθεντία.

Στα Ιωάννινα στις 21 Φλεβάρη οι νεοναζί μαζί με το υπόλοιπο συρφετό (βουλευτές σύριζα – ανελ, παπαδαριό κτλ) μαζεύτηκαν να “τιμήσουν” την απελευθέρωση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αντιφασίστες που συγκρούστηκαν με τα μαντρόσκυλα και δεν ανέχθηκαν να δώσουν ούτε σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας.

Στο Ωραιόκαστρο φασιστικά μορφώματα καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο για να μην προσέλθουν πρόσφυγες. Το έχουμε ξαναπεί, το να εναντιώνεται κανείς με οποιονδήποτε τρόπο σε ανθρώπους που άφησαν βιαίως τον τόπο τους για να βρουν τη θέση τους κάπου στον κόσμο, έναν κόσμο που οργανωμένα στέκεται έναντι του ‘’ξένου’’ εκ του ασφαλούς, δηλώνει ξεκάθαρα υποκρισία και επιβεβαιώνει πως αυτή η κοινωνία που ζούμε στηρίζεται στον φόβο. Και ο φόβος ξέρουμε τι γεννάει, το μίσος, τον εχθρό, τον αποκλεισμό.

Δεν θεωρούμε ότι οι κάθε λογής φασίστες έπεσαν από τον ουρανό, μαζί μεγαλώσαμε στις ίδιες γειτονιές. Εμείς επιλέγουμε τη δράση από το φόβο. Να κάνουμε τα θέλω μας πραγματικότητα τώρα, χωρίς να μεμψιμοιρούμε για τα παρελθόντα και χωρίς να φανταζόμαστε κάστρα στα μέλλοντα (η και το αντίστροφο). Έχουμε ένα παρόν να ζήσουμε και θέλουμε να το ζήσουμε με ισότιμη συμμετοχή στην ευτυχία. Να συνδιαμορφώσουμε το τώρα μας κάνοντας πράξη τη φράση: από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Δεν φανταζόμαστε ένα κόσμο που να είναι όλοι ίδιοι, δεν μπορεί να γίνει αυτό, δεν θέλουμε να γίνει αυτό. Θέλουμε έναν κόσμο όμως που να χωράει κάθε διαφορετικότητα, και σε αυτόν τον κόσμο δεν χωράνε όσοι το εμποδίζουν αυτό.

αναρχική ομάδα μπαρούτι