Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης


Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Πολιτισμός είναι εξέγερση

Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι δηλώσεις ολικής άρνησης στράτευσης, δηλώσεις συντρόφων, ανθρώπων του αγώνα που τοποθετούνται ευθέως και δημοσίως σε σχέση με τον – ανθρωποφάγο – θεσμό του στρατού. Το κόστος αυτής της ενέργειας είναι συνεχείς ενοχλήσεις από μπάτσους έως στρατοδικεία και τερατώδη πρόστιμα που στοχεύουν στην οικονομική εξόντωση.

Από τον Οκτώβρη του 2016, οι στρατολογικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους έχουν επιδοθεί σε μαζικές αποστολές «ενημερωτικών σημειωμάτων» προς τους ανυπότακτους του ελληνικού στρατού. Γνωστοποιείται στους παραλήπτες ότι «όλες οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που εκκρεμούν εις βάρος τους θα αρθούν», εφόσον εκείνοι «υπαχθούν» στις διατάξεις περί ρύθμισης της ανυποταξίας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί σε πολλούς ολικούς αρνητές στράτευσης μέτρα δέσμευσης των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεων μισθοδοσιών ή επιστροφής φόρων, καθώς αρνούνται την αποπληρωμή του προστίμου που έχει επιβληθεί στα φορολογικά μητρώα όπως και το οποιοδήποτε «χρέος» προς το έθνος και τον στρατό.

Θεωρούμε πως η ύπαρξη του στρατού σήμερα, αντικατοπτρίζει και αντικατοπτρίζεται από την κοινωνική δομή και οργάνωση είτε σε μοριακό είτε σε θεσμικό επίπεδο. Εντός του εκπαιδεύει και εξοπλίζει ανθρώπους με μίσος για άλλους ανθρώπους. Είναι ο ποιο δολοφονικός από όλους τους θεσμούς. Κεντρικές του σημασίες είναι η υπακοή στον ανώτερο, η ομοιογένεια και ο θάνατος. Όσο για το ποιόν ωφελεί η ύπαρξη του, μας είναι ολοφάνερο: με πρόσχημα την πατρίδα, την εθνική υπερηφάνεια έναντι άλλων λαών, εξυμνεί σφαγές, βιασμούς και πολέμους, δίνει μετάλλια τιμής σε στρατιώτες που σκότωσαν περισσότερους ανθρώπους, διαιωνίζει την ύπαρξή του, δίνει νόημα στους αδελφούς θεσμούς του και υπενθυμίζει με την ιδεολογία που πουλάει, ότι δουλεύει καλά για να προστατεύει τους από πάνω σε βάρος των από κάτω. Το κράτος ενοχλείται από τους ολικούς αρνητές στράτευσης, και αυτός είναι ο λόγος που επιχειρεί με τέτοιες διατάξεις να ακυρώσει αυτήν την προσπάθεια, που δεν είναι μόνο μια δήλωση αλλά πολιτική τοποθέτηση και στάση ζωής

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με των αγώνα των ολικών αρνητών στράτευσης. Δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας ενάντια στο κυρίαρχο και τις σχέσεις που επιβάλει, ο αγώνας ενάντια στην κανονικότητα, την ιεραρχία, την εξατομίκευση, τους ειδικούς και τον θάνατο είναι ο κοινός μας τόπος. Για μια ζωή χωρίς στρατούς, κόμματα, μιζέρια, εκμετάλλευση. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Άλλωστε ανατρεπτική ευτυχία, είναι η συλλογική.

Αναρχική ομάδα μπαρούτι