Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων


 

 

Στις 11/11  ξεκινάει απεργία πείνας ο  Νίκος Μαζιώτης  και Πόλα Ρούπα με αιτήματα την απόσυρση της νέας φωτογραφικής διάταξης του σωφρονιστικού κώδικα, την παύση της απομόνωσης του και την μετατροπή των διατάξεων των επισκεπτηρίων.Στις 18/12  λήγει η απεργία και στις 22/12  ο Μαζιώτης δέχεται επίθεση στις φυλακές από τραμπούκους.

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας επιτάσσει συνθήκες αυστηρής απομόνωσης και φρούρησης πού παραπέμπουν σε φυλακές τύπου Γ’. Οι κυβερνήσεις  επιχειρούν εν μέσω της στοχοποίησης ανθρώπων του αγώνα  και χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο επιβολής, εξουσίας και απομόνωσης να εξοστρακίσουν οποιονδήποτε στέκεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Η μέθοδος της τιμωρίας ήταν πάντοτε μία συνθήκη καταστολής,υποταγής και περιθωριοποίησης της μη κανονικότητας. Ένα σύστημα όπως αυτό των φυλάκων που μέσα του είναι η βία, η τιμωρία και η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προάγει μονάχα την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα. Στις κοινωνίες που αγωνιζόμαστε να ζήσουμε, οι άνθρωποι δεν σωφρονίζονται με κώδικες, γιατί κανένα σύστημα δεν τους καθοδήγει, δεν τους μορφώνει με σάπιες ιδέες και ιδανικά. Σε ένα κόσμο ελεύθερο από την άλλη, χωρίς επιβολές και έννομες συμβάσεις, σου δίνεται ο χώρος να ονειρευτείς, να δημιουργήσεις , να ανοίξεις δρόμους με γκρεμισμένα τα τείχη.

Αλληλεγγύη σε αυτούς που αγωνίζονται ακόμα και όταν ο  χώρος που κινούνται είναι περιορισμένος. Ας μη γελιόμαστε. Δεν φτιάχτηκε ακόμα το κελί που θα περιορίσει τις φωνές μας.

Ελευθερία – Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη

Αναρχική ομάδα Μπαρούτι