Για την προσπάθεια τρομοκράτησης της αυτοοργάνωσης και της ελεύθερης έκφρασης στην Βέροια


Για άλλη μια φορά στην Βέροια, το κράτος χρησιμοποιεί όσα αναίμακτα μέσα του απομένουν για να καταστείλει κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης και ελεύθερης έκφρασης. Αρπάζοντας ότι χωράει στο τσουβάλι τους, στοχοποιούν αγωνιστές, νεολαίους και οτιδήποτε κινείται, βάζοντας μπρος την εισπρακτική τους μηχανή και οδηγώντας όλον τον κόσμο στα δικαστήριά τους με στόχο την οικονομική αφαίμαξη και τρομοκράτηση και για να μας θυμίζουν μόνο πως είναι αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι.

Στα πλαίσια της ποινικοποίησης της πολιτικής ύπαρξης και δράσης και της ακηδεμόνευτης έκφρασης, το κράτος συνεχίζει το κρυφτούλι της καταστολής μηνύοντας συντρόφους, αλληλέγγυους και όποιον άλλον τους βολέψει με στόχο την τρομοκράτηση μέσω της οικονομικής εξόντωσης και ταλαιπωρίας. Οι δύο περιπτώσεις των νέων διώξεων αφορούν την συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων αγωνιστών και ένα αυτοοργανωμένο πάρτι που έγινε πριν το τριήμερο ελευθερίας της Βεργίνας, στην πλατεία δημαρχείου. Χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος ποτέ και σε κανέναν, ο κατασταλτικός τους μηχανισμός μοίρασε δυο μήνες αργότερα κλήσεις με τις κατηγορίες της παράνομης λειτουργίας μουσικών οργάνων και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Πρόκειται για συνήθης τακτική που ακολουθεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στις προσπάθειες αυτοοργάνωσης, επανοικιοποίησης και απελευθέρωσης των δημόσιων χώρων, κινηματικών δράσεων και κάθε ελεύθερης και ακηδεμόνευτης έκφρασης που σπάει την τρομακτική ησυχία στις πόλεις μας. Την ίδια τακτική ακολούθησαν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τις συλλήψεις συντρόφων στην εκκένωση της κατάληψης της οδού Αφροδίτης, στοχοποιώντας συντρόφους, ακόμα και κόσμο που δεν ήταν εκεί, χωρίς πάλι να κάνουν κανέναν έλεγχο ποτέ και πουθενά, την ίδια τακτική και σε άλλες περιπτώσεις αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων. Στα δικαστήριά τους ο λόγος των μπάτσων είναι ο μόνος που μετράει. Έτσι αντιλαμβάνονται οι υπάλληλοι και προστατευόμενοι της εξουσίας την δικαιοσύνη. Κρυμμένοι πίσω από νόμους γραμμένους για να τους βολεύουν και να εξασφαλίζουν τις θέσεις εξουσίας τους, επικαλούνται απρόσωπους θεσμούς και καταδικάζουν εκτελώντας το χρέος τους απέναντι στα αφεντικά που τους ταΐζουν.

Αυτή η δικαιοσύνη δεν μας αφορά.

Καμία ανοχή στις μεθοδευμένες και δειλές επιθέσεις της εξουσίας

Να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν

Έξω το κράτος απ’ τις ζωές μας

αναρχική ομάδα μπαρούτι