Βέροια – 6 Δεκέμβρη/πορεία + δράσεις αλληλεγγύης για Ρωμανό


20141206_144113Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Από τις 12 το μεσημέρι στήθηκε μικροφωνική στην πλατεία δημαρχείου, αναρτήθηκαν πανό, μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Παραμείναμε μέχρι αργά το απόγευμα στην πλατεία, όπου συμμετείχαμε στην πορεία που είχε καλεστεί για τις 18:00.

20141206_125946Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν γύρω στα 80 – 90 άτομα, με τους μπάτσους να ακολουθούν από πίσω. Με δυνατό παλμό περάσαμε από τους δρόμους του κέντρου, καθώς και μέσα από την αγορά της πόλης. Στην επιστροφή της πορείας, στην πλατεία δημαρχείου, σε τεταμένο κλίμα, έγιναν μικρο συγκρούσεις και πετάχτηκαν πέτρες στους μπάτσους που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης και όρμησαν προς τον κόσμο που έσπασε μέσα στα στενά, όπου στήθηκαν οδοφράγματα. Οι μπάτσοι περικύκλωσαν το στέκι La Rage (όπου και περίμεναν εισαγγελική εντολή για να μπουκάρουν)και το Ελευθεριακό στέκι, τα οποία ήταν γεμάτα από κόσμο.  Είχαν προηγηθεί 11 στο σύνολο προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες έγιναν σε κόσμο που δεν ήταν στην πορεία, ή βρίσκονταν εν ώρα εργασίας. Κατά τις 22:00 το βράδυ και αφού δεν δόθηκε η εντολή για εισβολή από τον εισαγγελέα, οι μπάτσοι απομακρύνθηκαν κλείνοντας την ευρύτερη περιοχή του κέντρου και τελικά αποχώρησαν αφού αφέθηκαν και όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι.

 

20141206_125916

Το πρωί της Τετάρτης, 10/12 στις 11:00 κλείσαμε την είσοδο της ΔΕΗ για περίπου μια ώρα. Μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια, μαζεύτηκαν και μπάτσοι  σε κοντινή απόσταση. Ακολούθησε δεύτερη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.

IMG_20141210_111929

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Ο Νίκος Ρωμανός θα ζήσει ελεύθερος

Τις περίεργες ημέρες που περνάει η κοινωνία, τις ημέρες που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτής της χώρας παρακολουθεί από τον καναπέ της, σαν να είναι θεατής κινηματογραφικής ταινίας, τον βιασμό και την καταστροφή της ζωής της και των ανθρώπων που αγαπάει, ο Νίκος Ρωμανός αντιστέκεται στην αυθαιρεσία της εξουσίας και αγωνίζεται για την ζωή με κίνδυνο να την χάσει.

Από την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας αναζητώντας όποιες ανάσες ελευθερίας μπορεί να κερδίσει, διεκδικώντας το δικαίωμα που παραχωρεί το κράτος σε έναν κρατούμενο να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες και αρνείται να του δώσει. Σε αλληλεγγύη με τον Νίκο έχουν ξεκινήσει επίσης απεργία πείνας οι αναρχικοί συγκρατούμενοί του Γιάννης Μιχαηλίδης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης.

Στις 9/12, ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 30ή ημέρα απεργίας πείνας και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου απορρίπτει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, στοχεύοντας πια στην εξόντωσή του, εξόντωση που το κράτος, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Ρωμανού εφαρμόζει στο σώμα του με την εκδικητικότητά του, με τον ξυλοδαρμό, τον εγκλεισμό, τις ειδικές συνθήκες κράτησης που του επιφυλάσσει, τον χλευασμό του αγώνα του και το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, την οποία προσπαθεί να του επιβάλει όσο συνεχίζει την απεργία πείνας.

Την στιγμή που η κοινωνία παρακολουθεί παθητικά, αμέτοχη και φοβισμένη την εξουσία να της αλυσοδένει ολοένα και πιο σφιχτά τις αλυσίδες του σκλάβου, ο Νίκος Ρωμανός βάζει οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα, αντιστέκεται στην ασφυξία μέχρι τέλους για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος πέθανε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού στις 6 Δεκέμβρη του 2008 δολοφονημένος από το κράτος που τώρα δεν θα διστάσει να σκοτώσει τον ίδιο δίχνωντας τα δόντια του σε όσους τολμήσουν, σε όσους διεκδικούν και αντιστέκονται, αγωνιζόμενοι για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο.

Αυτοί παίζουν με τις ζωές μας, παίζουν με τους νόμους που φτιάξανε γι’ αυτούς μόνο για να τους χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Αυτοί τρομοκρατούν, καταστέλλουν και φυλακίζουν, βασανίζουν και δολοφονούν.

Αυτοί θέλουν τον Θάνατο

Ο Νίκος Ρωμανός αγωνίζεται για την Ζωή.

Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Καμία ανοχή σε αυτούς που μας στερούν την ελευθερία

Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια – Επίθεση

Εξέγερση παντού!

Αναρχική ομάδα μπαρούτι