Για την υπόθεση της Εύης Στατήρη


Για την υπόθεση της Εύης Στατήρη

Προφυλακισμένη για πάνω από έξι μήνες η Εύη Στατήρη, αφού απορρίφθηκε και η πέμπτη αίτηση αποφυλάκισής της, ξεκίνησε στις 14/9 απεργία πείνας διεκδικώντας την απελευθέρωσή της. “Η απεργία πείνας εκτός από αγώνας για την απελευθέρωση μου είναι κι ένας φόρος τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν πριν από μένα ενάντια στην ασχήμια της εξουσίας, αλλά και ένα ανάχωμα αντίστασης για όσους επιδιώξει να αιχμαλωτίσει το σύστημα μετά από μένα επειδή θα σταθούν πλάι στους πολιτικούς κρατούμενους, επειδή θα φωνάξουν για το δίκιο τους και θα τολμήσουν να ζήσουν ελεύθεροι και όχι σαν δούλοι.”

Η Εύη Στατήρη συνελήφθει και οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με την Αθηνά Τσάκαλου τον Μάρτιο του 2015, αμφότερες κατηγορούμενες για υπόθαλψη εγκληματία και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με το μέγα ενοχοποιητικό στοιχείο της συγγένιας με κρατούμενους, μέλη της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς. Αποφυλακίστηκε στις 2 του Οκτώβρη μετά από 18 ημέρες απεργίας πείνας και μαζικών κινήσεων αλληλεγγύης.

Καταλαβαίνουμε πως οι διώξεις αυτές και ο χειρισμός τους από το κράτος έχουν στόχο την δημιουργία κλίματος και ελέγχου αυτού. Στην προσπάθεια της συνέχισης του σήριαλ της τρομοκρατίας και της ανάδειξης των εκάστoτε κυβερνητών ως εγγυητών του μόνου βασικού αγαθού, αυτού της ασφάλειας των πολιτών, αναγνωρίζουμε τον φόβο στο κατασταλτικό μένος που εξαπολύουν απέναντι σε ότι κινείται έξω από τα μαντριά τους. Γιατί κάθε εξουσία χρειάζεται εχθρούς, για να θεωρείται αυτή αναγκαία και τα μέτρα τις επιτακτικά. Μετά τα εκδικητικά καψόνια, την διαπόμπευση, την τιμωρία και τον βασανισμό της, η μεγαλόψυχη εξουσία αποφυλακίζει την Εύη Στατήρη την οποία και θεωρεί για πάντα ύποπτη μαζι με όλους όσοι πέρασαν, κρατήθηκαν και κρατούνται όμηροι στα χέρια της. Οι κυβερνήσεις σας και η δικαιοσύνη σας βρωμάνε φασισμό. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της Εύης καθώς και σε όσους προτάσσουν την ζωή και την αξιοπρέπεια ενάντια στον θάνατο και την υποδούλωση.

Φωτιά στα κελιά της δημοκρατίας τους

Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης – Κανένας όμηρος στα χέρια του

αναρχική ομάδα μπαρούτι