Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές του Μιλάνο


 

Tην 1/5/2015 πραγματοποιούνται στο Μιλάνο διαδήλωση και κινητοποιήσεις για την εργατική πρωτομαγιά, στα πλαίσια των οποίων τίθεται ως κομβικός στόχος η δυναμική αμφισβήτηση της φιέστας της διεθνούς έκθεσης Expo 2015. Πρόκειται για μια παγκόσμια εμπορική έκθεση με στόχο τη διαφήμιση και πώληση  εμπορευμάτων καθώς και τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών, της οποίας τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα εκείνες τις μέρες στην ίδια πόλη. Σε μία χρονική στιγμή όπου (και) οι κοινωνία Ιταλίας δέχεται καθημερινά επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο και υποβάθμιση των υλικών όρων διαβίωσης, τα αφεντικά, με προκλητικό τρόπο και συνεπικουρούμενα από την Ιταλική κυβέρνηση, διοργανώνουν μία φιέστα όπου οι μεγαλοεργολάβοι, οι τοπικοί πολιτευτές και τα οικονομικά σκάνδαλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Στις 2/5/15, μία μόλις μέρα μετά την πορεία της πρωτομαγιάς, στα πλαίσια μαζικών συλλήψεων και προσαγωγών, προσάγονται από τις ιταλικές αρχές 5 Έλληνες φοιτητές. Μοναδικό κριτήριο προσαγωγής τους η έξοδός τους από  κατειλημμένο  κοινωνικό χώρο. Kατά τη διάρκεια της κράτησής τους, και ενώ τους απαγορεύεται η επικοινωνία με διερμηνέα, υποβάλλονται σε αναγκαστική λήψη γεννητικού υλικού. Τελικά, αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στις 12/11/15, ημέρα γενικής απεργίας, μπάτσοι με παρουσία εισαγγελέα, εισβάλλουν στα σπίτια των πέντε φοιτητών στην Αθήνα και τους συλλαμβάνουν βάσει  ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχουν εκδώσει οι ιταλικές αρχές και στο οποίο τους αναφέρουν ως εμπλεκόμενους στα επεισόδιο χωρίς κανένα στοιχείο πέραν της πολιτικής τους ταυτότητας και κινηματικής τους δράσης.

Στην δίωξη που δέχονται οι 5 φοιτητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, διαφαίνεται με τον πιο σοκαριστικό τρόπο το πρόσωπο του τέρατος της διεθνοποιημένης καταστολής, της διακρατικής συνεργίας των  μπάτσων και των δικαστών, της αναβαθμισμένης επίθεσης σε όσους/όσες αντιμάχονται τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Κάποιοι/ες είμαστε εδώ για να το κοιτάξουμε στα μάτια και να το συντρίψουμε…

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες φοιτητές του Μιλάνο

Να μπλοκάρουμε την έκδοσή τους

αναρχική ομάδα baruti