Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Γρήγορη Τσιρώνη


Στις 5/2/2016 οδηγείται σε δίκη ο σύντροφός Γρηγόρης Τσιρώνης, κατηγορούμενος για την απαλλοτρίωση της εθνικής τράπεζας στην Σόλωνος τον Γενάρη του 2006 όπου και συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Γυρω απο αυτή την υπόθεση το κράτος μέσω των μμε κατασκευάζει τους ενόχους στα πρόσωπα του Γρηγόρη Τσιρώνη, Σιμου και Μάριου Σεισιδη. Στα τηλεδικαστηρια που ακολουθούν στήνεται το κυνήγι μαγισσών με τον ευφανταστο τιτλο “ληστές με τα μαύρα”, κατασυκοφαντουνται και τους φορτώνονται διάφορες μεθοδευμενες κατηγοριες. Το κρατος, στην προσπαθεια του να αποκαταστήσει την χαμένη του αίγλη μετά και την εξέγερση του 2008, σε μια επιδειξη ισχύος, επικηρυσσει το 2009 τους συντρόφους με 600.000 ευρώ. Και ενω ο αγωνιστης Σίμος Σεισιδης πυροβολείται πισώπλατα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, συλλαμβάνεται και τελικά αθωώνεται απο όλες τις κατηγορίες, οι μεθοδεύσεις εναντίων των υπολοίπων συνεχίζονται. Ο Γρηγόρης Τσιρώνης συλλαμβάνεται το 2015 ενω ο επίσης καταζητούμενος Σπύρος Δραβιλας που βρίσκεται μαζί του επιλέγει να δώσει τέλος στη ζώη του αρνούμενος να πέσει στα χέρια του κράτους και να επιστρέψει στα μπουντρούμια της δημοκρατίας τους.

Ταυτόχρονα με τις αδίστακτες τακτικές πολέμου που ακολουθεί το κράτος ενάντια στους εχθρούς του, κατασκευάζεται συστηματικά μια βάση δεδομένων υπόπτων με την διαρκή ομηρία αυτών και με στόχο τον εκφοβισμό και έλεγχο των ριζοσπαστικών και επαναστατημένων κομματιών της κοινωνίας. Η αξιοπρέπεια, η κινηματική παρουσία και δράση του Γρηγόρη και η εναντίωση του να ζήσει μια ζωή συμβιβασμού και υποταγής, για την εξουσία αποτελεί βασικό επιβαρυντικό και ενοχοποιητικο στοιχειο εναντιον του. Για μας είναι βασική προϋπόθεση και στάση για όλους όσοι προτάσσουν, αγωνιουν και αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον Γρήγορη Τσιρώνη και σε όλους τους κυνηγημένους και ομήρους του κράτους – Κανένας σύντροφός μόνος στα χέρια τού κράτους

αναρχική ομάδα μπαρούτι