Παρέμβαση για την υπόθεση του Μοχάμεντ Α.


Το απόγευμα της πέμπτης κάναμε παρέμβαση στην πλατεία δημαρχείου στην Βέροια για την ύποθέση του Μοχάμεντ Α.

Αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Για την υπόθεση του MOHAMED A.

Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Μοχάμεντ Α. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, με κίνδυνο την απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ζητάει πολιτικό άσυλο γιατί μετά την εξέγερση του 2012 στην Αίγυπτο επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το στρατιωτικό καθεστώς Σίσι. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται με τον κίνδυνο να εκτελεστεί αμέσως μόλις βρεθεί στα χέρια του αιγυπτιακού κράτους.

Ύστερα από 2 μήνες κράτησης αποφασίζει να προβεί σε απεργία πείνας. το μοναδικό όπλο που του απομένει ώστε να κερδίσει την άρση κράτησής, την αναστολή της απέλασης του και την χορήγηση ασύλου που είχε αιτηθεί. Μια προσπάθεια που μπάτσοι και λοιπά καθάρματα προσπάθησαν να σαμποτάρουν δείχνοντας για πολλοστή φορά τη μικρότητα τους και ύστερα από 53 εξαντλητικές ημέρες, ο αγώνας του κερδίζει προσωρινή αναστολή απέλασης, άρση κράτησης και την επανεξέταση του αιτήματος ασύλου του.

Oι μηχανισμοί του κράτους με αξιώματα και δικαιοδοσίες βασανίζουν καθημερινά και τραμπουκίζουν όσους και όσες τολμούν να συγκρούονται μαζί του, εξαθλιώνουν μετανάστες μέχρι την οριστική απέλαση τους. Στεκόμαστε ενάντια στην αδικία, σε κάθε μορφή κυριαρχίας σε κάθε κράτος.

Η ελευθέρια δεν έχει σύνορα, αλληλεγγύη στον αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Αντίσταση σε κάθε μορφή καταπίεσης. Για μια ζωή χωρίς φόβο.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ MOHAMED A.

Αλληλεγγύη-εξέγερση-αξιοπρέπεια