Για την υπόθεση της Ηριάννας


 

Η καταδίκη της Ηριάννας σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, χωρίς κανέναν μάρτυρα και με μόνο στοιχείο την ανυπαρξία στοιχείων που ονομάζεται dna και που αποτελεί τα τελευταία χρόνια της τρομολαγνείας την μόνη επαφή των δικαστών με τον φυσικό κόσμο, δεν αποτελεί ούτε αυθαιρεσία, ούτε δικαστικό λάθος, ούτε κακοδικία, ούτε κάποιου είδους παραλογισμό από πλευράς των δικαστών της. Είναι, η πολύ λογική για την λογική της εξουσίας, στρατηγική συνέχεια στο κυνήγι μαγισσών που εξαπολύει εδώ και καιρό το ελληνικό κράτος, προβάλλοντας το δικό του εθνικό τρομοσήριαλ, μια σημαντική παράμετρο και μπίζνα για την βιτρίνα και τις εξουσίες του. Μια εξουσία που βάλλεται από παντού μπορεί και επιβάλλεται με συνοπτικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε καιρούς που σπάζουν οι βιτρίνες της κι έτσι μπορεί και να γλιτώσει το πλιάτσικο.

Δεκάδες βαρύτατες καταδίκες και ομηρίες, αγωνιστών, συγγενών, φίλων – ένα αδιευκρίνιστο ως προς τα όριά του, όπως μας δείχνει η περίπτωση της Ηριάννας, πλαίσιο ομηρίας ανθρώπων μέσω των οποιονδήποτε μεταξύ τους συσχετισμών και σχέσεων, φυσικά και κάποιες αθωωτικές αποφάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια λογικής της εξουσίας, όχι για την αλήθεια, όχι για την δικαιοσύνη, αλλά για την επικύρωσή της. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για φιλότιμες ή δημοκρατικές εξουσίες, ούτε θεωρούμε πως αυτές κάνουνε λάθη και απερισκεψίες. Τιμωρούν και εκδικούνται. Οφείλουν να δείξουν πως κάνουν δουλειά, πως οι αρχές τους παράγουν έργο. Μόνο που οι από πάνω μένουν ανενόχλητα αμέτοχοι στο έργο και μας τρίβουν στην μούρη τα διδακτορικά τους πάνω στον οπορτουνισμό, με τα ευαίσθητα δημοκρατικά τους πνεύματα, με τις βαρυσήμαντες θεατρικές επερωτήσεις και παρεμβάσεις τους και με τις ανεξάρτητες όποτε τους χρειαστεί αρχές τους.

Το έχουμε ξαναπεί πως όπου υπάρχει εξουσία δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη για εμάς χτίζεται μεταξύ των ελεύθερων ανθρώπων, σε μια ελεύθερη κοινωνία χτισμένη από τα χέρια των εξεγερμένων, γκρεμοτσακίζοντας τους φόβους στους οποίους στηρίζονται οι εξουσίες. Άδικη και αυθαίρετη είναι η ίδια τους η ύπαρξη.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους – Φωτιά σε όλα τα κελιά

Εξέγερση/Αξιοπρέπεια/Δικαιοσύνη

αναρχική ομάδα μπαρούτι