Ανακοίνωση για τις μεθοδευμένες διώξεις του κράτους εναντίον αγωνιστών του α/α χώρου


Στις 12/7/29 στο πολυκατάστημα Leroy Merlin της οδού Πειραιώς, ένα από τα συχνά περιστατικά απόπειρας απαλλοτρίωσης εμπορευμάτων μεθοδεύτηκε εντέχνως ώστε να οδηγήσει σε 7 διώξεις και την μετατροπή της μέχρι το βαθμό του πλημμελήματος πράξης στο κακούργημα της ληστρικής κλοπής, καταφέρνοντας έτσι την προφυλάκιση του αναρχικού Χ. Κορτέση.
Συγκεκριμένα ο Χ. Κορτέσης μαζί με ένα ακόμη σύντροφο απειλήθηκαν βίαια από την εταιρία ασφαλείας OVIT AE. και τον ιδιοκτήτη της Κ. Δρίβα να κατονομάσουν τον στοχοποιημένο για την αγωνιστική συνδικαλιστική του δράση αναρχικό Γ.Α., εργαζόμενο του εν λόγω καταστήματος ως συνεργό, ώστε να μεθοδευτεί η απόλυσή του. Την επόμενη μετά το περιστατικό, ο Χ. Κορτέσης συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται από μπάτσους οι οποίοι του φορούν κουκούλα, ενώ στήνουν επιχείρηση έρευνας στο σπίτι του. Όντας στοχοποιημένος από τους διώκτες του ο Χ. Κορτέσης προφυλακίζεται ως ύποπτος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων λόγω της πολιτικής του δράσης. Επίσης προσπαθούν και καταφέρνουν διώξεις για συμμετοχή τους σε 5 ακόμη άτομα του α/α χώρου, επιστρατεύοντας και την μέθοδο του δήθεν ανώνυμου τηλεφωνήματος για την κατάδοση.
Οι διώξεις αυτές με σαφή εκδικητικό χαρακτήρα, έρχονται σε μια περίοδο όπου οι επικείμενες επιθέσεις ανακοινώνονται με ανέκαθεν βασικό μέλημα των εξουσιαστών να αποτελούν ομολογουμένως η διασφάλιση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη, η ασφάλεια: Ασφάλεια σημαίνει τρομοκρατία, δημιουργία αισθημάτων ανασφάλειας και καλλιέργεια κλίματος φόβου στην κοινωνία, την επίτευξη του όσο το δυνατό μεγαλύτερου ελέγχου από το κράτος-προστάτη.
Οι εξαγγελίες και υποσχέσεις των τωρινών διαχειριστών της εξουσίας αφορούν την θωράκιση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης με την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους για την ασφάλεια των αφεντικών ώστε να γίνουν ανεμπόδιστα οι καταστροφικές μπίζνες τους. Η πάταξη της ανομίας αφορά τις οργανωμένες αντιστάσεις στην καπιταλιστική λαίλαπα, την αμφισβήτηση της κουλτούρας της, την άρνηση της αφομοίωσης, τα αγωνιστικά αναχώματα που εναντιώνονται στην ληστρική τους επιδρομή και λεηλασία των ζωών μας, για την αποθάρρυνση δηλαδή της προοπτικής της κοινωνικής αντίστασης με την καταστολή των οργανωμένων, ακηδεμόνευτων αγωνιστικών προσπαθειών. Η γνωστές κουβέντες για πάταξη και εστίες ανομίας, απροσπέλαστα άσυλα και πλατείες.
Οι μέθοδοι γνωστές και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα – τρομονόμοι, εκδικητικές διώξεις, οικονομικές ομηρίες, εξαναγκασμός σε αφομοίωση και φρονηματικό έλεγχο, επιθέσεις σε καταλήψεις και πορείες, αποϊδεολογικοποίηση, αποπολιτικοποίηση και τελικά εγκληματοποίηση του κόσμου του αγώνα.
Δυστυχώς για τις εξουσίες, όσο και να συνασπιστούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Το ανταγωνιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, το πάθος για ελευθερία δεν καταστέλλεται. Για μας, ο αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα, ο αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι οι τρόποι που επιλέγουμε για τη ίδια μας τη ζωή.
                 Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την υπόθεση Leroy Merlin

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Χ. Κορτέση

Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια-Εξέγερση

                                                                                                                        αναρχική ομάδα Baruti