Αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ


Η ΒΙΟ.ΜΕ. τα κατάφερε!

 Εδώ και 10 χρόνια, στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, γίνεται πράξη ο εργατικός έλεγχος στην παραγωγή και η αυτοδιεύθυνση της εργασίας.

Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, αμεσοδημοκρατικά – έτσι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους! Μας δείχνουν πως λειτουργεί η άμεση δημοκρατία από τα κάτω, στην πράξη.

Άλλαξαν το αντικείμενο της παραγωγής, προσφέροντας στην κοινωνία φυσικά καθαριστικά, καλύπτοντας πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, βοηθώντας στη διαχείριση των αποβλήτων της ελαιουργίας, σε ένωση με τους παραγωγούς, έξω από το σύστημα εκμετάλλευσης των καρτέλ του εμπορίου.

Από ελπίδα για μια πραγματικότηταστην πραγματικότητα που γεννάει ελπίδα.

Το εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι το παράδειγμα και η αφορμή για την δημιουργία αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων σε όλους τους χώρους εργασίας και όχι μόνο.

Κατάφεραν με περισυλλογή και σθένος να συνδέσουν την εργασία με την υγεία, με την εκπαίδευση, με την διασκέδαση, με την τροφή. Κατάφεραν να ανοίξουν όλους τους τομείς της ζωής, με απλό και ελεύθερο τρόπο. Μαζί με την κοινωνία, το εργοστάσιο έγινε χώρος αγώνα, δημιουργίας και πολιτισμού: αυτόνομες αγορές, κοινωνικό ιατρείο, συντονισμοί εργαζόμενων από ανακτημένα εργοστάσια και συνεργατικά εγχειρήματα από όλο τον κόσμο, φεστιβάλ, εικαστικές παρεμβάσεις-graffiti, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, συζητήσεις, παρουσίες ανθρώπων από όλο τον πλανήτη που παλεύουν για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, έφεραν χιλιάδες κόσμου στο εργοστάσιο.

Ενώσανε τις φωνές μας. Των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών, των ανθρώπων του μόχθου με αυτών των ειδικοτήτων. Με ευγένειακαι με ελευθερία στους τρόπους,αισθανθήκαμε δυνατοί και δημιουργικοί με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Κατάφεραν να γίνουν μια νησίδα ελευθερίας. Καταλαβαίναμε ότι για να αλλάξουμε τον κόσμο δεν έχει άλλο από το να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Καιαυτό οι εργάτριες/ες της ΒΙΟΜΕ το κάνανε ζωή.

Η παγκόσμια αλληλεγγύη από όλο τον πλανήτη, κράτησε ζωντανό το ανακτημένο εργοστάσιο και την ελπίδα ότι όταν θέλουμε μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λαίλαπα του καπιταλισμού.

Δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες,-οι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν την απόφασή τους να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των κυβερνώντων ούτε και στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν. Πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρες ζωές, με τη σύμπραξη της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate.

Οι κοινότητες αγώνα για την ελευθερία είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού του αγώνα των εργατριών/ων της ΒΙΟΜΕ. Είναι μέρος της υπεράσπισης αυτών των αγώνων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί, μαζί με τις εργάτριες/ες , τουςαλληλέγγυους απέναντι σε κάθε επίθεση από το κράτος, το δικαστικό σύστημα και την οικονομική εξουσία.

Η ευτυχία είναι ανατρεπτική όταν είναι συλλογική

Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, εξέγερση

Η ΒΙΟΜΕ να παραμείνει σε χέρια εργατικά


bio
m-metal.blogspot.gr                       #defendBIOME

Κοινότητες αγώνα για την ελευθερία

strugglecommunities@anche.no