Αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται από φασίστες απόπειρα εμπρησμού στην κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, στην είσοδο της οποίας τοποθέτησαν δυο γκαζάκια και άναψαν μια μικρή φωτιά χωρίς να προκληθεί κάποια ζημία. Την θρασύδειλη και αποτυχημένη ενέργεια αναλαμβάνουν οι α.μ.ε (ανέντακτοι μαίανδροι εθνικιστές) έναν μήνα μετά την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους στην κατάληψη Libertatia της Θεσσαλονίκης.

Οι επιθέσεις σε καταλήψεις και κινηματικούς χώρους, με το κράτος να μη χάνει ποτέ ευκαιρία να δείξει νόμιμα τα δόντια του, έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με κάποιες από αυτές να έχουν ξεκάθαρα δολοφονικά χαρακτηριστικά. Και την βρώμικη δουλειά του θα σπεύσουν να φέρουν εις πέρας διάφοροι καλοθελητές όπως τα μπουμπούκια του φασίστα Περίανδρου, παλιού αρχηγικού στελέχους της χρυσής αυγής, προσθέτοντας πόντους θρασυδειλίας στο ανύπαρκτο πολιτικό τους βιογραφικό και κερδίζοντας φυσικά την συμπάθεια των αφεντικών, σε μια περίοδο που η χρυσή αυγή εν μέσω “κολλημάτων” της με την ελληνική παρωδία δικαιοσύνης, πρέπει να κρατήσει ένα διακριτικό προφίλ και το επάγγελμα έχει ανοίξει.

Κράτος και φασίστες, όσο και να προσπαθούν, ποτέ τους δεν κατάφεραν και ούτε πρόκειται να καταφέρουν να φοβίσουν στο ελάχιστο τον κόσμο του αγώνα. Έναν κόσμο που αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στην εκμετάλλευση από κάθε μορφής εξουσία. Αντίθετα, χώροι αντίστασης και αγώνα όπως είναι οι καταλήψεις εκθέτουν τον φόβο στο δικό τους στρατόπεδο και το γνωρίζουν πολύ καλά αφού με αυτόν μονό λειτουργούν. Η αλληλεγγύη θα τους τσακίζει πάντα.

Καμία ανοχή στους εχθρούς της ελευθερίας
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όλους τους χώρους αγώνα

αναρχική ομάδα μπαρούτι